dinsdag 14 augustus 2018

Kindertraktatie: octopussen maken.Eind juli werd Maes 4 en mocht hij trakteren. Omdat het ook zijn afscheid was op het kinderdagverblijf wilde ik graag samen iets maken. Op mijn vraag: 'wat dan?', antwoordde hij: 'een brandweerauto of octopus'.

Ik vond deze mooie fluitjes bij Hema, zag er octopussen in en besloot daarvoor te gaan. Ik liet Maes de zee schilderen op een stuk karton en samen plakte we de octopussen erop. Aan de achterkant plakte we een doosje krenten. Hij was zo trots op zijn traktaties, te cute. Wil jij deze octopussen ook graag maken? Hieronder mijn stappenplan, succes!

Tutorial octopussen maken
1. Schilder de zee op een stuk karton.
2. Snijd het karton in stukken van bijvoorbeeld 10x15 cm. (Dit zou ik zelf doen als je een klein kind hebt).
3. Koop fluitjes, deze kocht ik bij Hema, en teken er ogen en een mond op met een watervaste stift.
4. Teken de zee, een visje, zeester - wat je wilt - op de kaart en plak de toeter erop. 
5. Schrijf eventueel nog een persoonlijke tekst op de kaart. Ik schreef: '4x toeteren voor Maes'.
6. Je kunt de kaart op verschillende manieren aan de traktatie vastmaken: bijvoorbeeld als label of je plakt de traktatie aan de achterkant.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten