donderdag 17 mei 2018

Hoe vind je het perfecte geboortekaartje? Tips and tricks!Hoe vind je hét perfecte geboortekaartje? Er is namelijk zoveel keus! Ik hoor vaak van mensen dat ze deze overvloed aan keuzes maar lastig vinden. En dat snap ik. Daarom heb ik wat tips voor je op een rij gezet. Hopelijk gaan ze je helpen het perfecte kaartje te vinden.

Tip 1 - Verzamelen
Voordat je online gaat zoeken, ga verzamelen. Online is namelijk de plek met zóveel keus. (De plek waar je het overzicht wellicht gaat kwijtraken). Verzamel eerst jouw eigen ideeën en maak je nog geen zorgen om het eindresultaat.

Hoe doe je dat?
Neem je kindje in gedachte en schrijf gewoon op waar je aan denkt. Verzamel kleurstaaltjes of inspiratiebeelden uit tijdschriften. En kijk ook eens naar de geboortekaartjes die bij je verloskundige hangen. Maak een foto van de kaartjes die je aanspreken en verzamel alles op een vel. Nu heb je een moodboard, een ingang naar jullie geboortekaartje.

Deze tip lijkt veel werk en lastig, maar weten welke richting je op wilt maakt het zoeken echt een stuk makkelijker.

Een voorbeeld:
Toen ik zwanger was van onze dochter noemde ik haar Vlinder. Ze fladderde rond in mijn buik en voelde licht en vrolijk. Ik was uitgerekend in de zomer en ik wilde frisse, zomerse kleuren. Ik kocht wol bij Hema om een mobiel boven haar bedje van te maken. Ik vond een oud prentenboeken met voorop een zwaan. Ineens zag ik overal zwanen. En zo verzamelde ik mijn eerste ideeën: Een licht en vrolijk kaartje in de kleuren rood, okergeel, roze en wit. Met vlinders en een zwaan, in prentenboekstijl.

Tip 2 - Google en kijk bij afbeeldingen
Google op specifieke woorden en kijk dan bij afbeeldingen. Dan zie je meteen allerlei kaartjes en klik je op de stijl of stijlen die je aanspreken. Meestal kom je dan meteen op een geboortekaartjessite uit, anders vind je een link naar de site toe.

Een voorbeeld: 
In ons voorbeeld zou je zoeken op: geboortekaartje zwaan, geboortekaartje vlinders, vrolijke geboortekaartjes, geboortekaartje okergeel, vintage geboortekaartjes...


Tip 3 - Kijk op een verzamelsite
Je hebt ook speciale geboortekaartjes verzamelsites. Deze sites laten kaartjes van verschillende webshops en ontwerpers zien. De beste vind ik Allenieuwegeboortekaartjes. Hier vind je een verzameling van verschillende webshops. Het handige is dat je op deze site gericht kunt zoeken, plus je ziet meteen verschillende stijlen bij elkaar.

Tip 4 - Check social media
Kijk eens op Instagram, Facebook en Pinterest. Gebruik #geboortekaartjes of #zwanger en je ziet de laatste posts van verschillende ontwerpers. (Die natuurlijk veelal over hun kaartjes vertellen).

Tip 5 - Geboortekaartje op maat
Spreekt een site je aan maar zit jouw kaartje er niet bij? Neem contact op met de ontwerper en ga voor een geboortekaartje op maat. Grote bedrijven hebben meerdere grafische ontwerpers in dienst, eenmanszaken (zoals de mijne) een. Het grote voordeel van een eenmanszaak is het persoonlijke contact en de korte lijn. Je weet zeker dat degene die je spreekt alle kaartjes zelf heeft gemaakt en de stijl die je zoekt beheerst. Weet je juist niet wat voor stijl je wil? Dan is een groot bedrijf weer handig. Die hebben vaak een grote en diverse collectie.

Dit zijn mijn tips. Ik hoor graag of je er wat aan hebt gehad! Of misschien heb jij wel een tip die hier niet bijstaat... Laat het me weten.

Spreekt mijn stijl je aan en wil je een bestaand kaartje aangepast hebben of een geboortekaartje op maat? Neem dan gerust contact op, ik help je graag.


Bron foto's: Lievekaarten.nl - geboortekaartje voor mijn dochter Lóa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten